En klar visjon
I 33 år har Pro-Ject utviklet platespillere som fokuserer på lyd og ikke på funksjoner, men de er ikke redde for å eksperimentere for å oppnå enda bedre lyd. Akryl har alltid vært en del av Pro-Jects historie.

Den første akryl-platespilleren var Pro-Ject 6.9 Perspective, som var en stor suksess. Også 6PerspeX har vært en del av deres produktsortiment i over 15 år allerede og er fortsatt en av deres beste modeller i klassen.

Limited Edition Perspective Final Edition var også en stor suksess og ble utsolgt på veldig kort tid. Disse platespillerne var eksempler hvor de kombinerte fordelene med det spesielle utseendet og den akustiske dempingen til akryl.

Bruken av akryl er ikke så enkel som man skulle tro. Den høye interne dempingsevnen er en god egenskap, men for å oppnå et lydmessig perfekt resultat må alle deler av en platespiller fungere sammen. Fra målinger og lyttetester vet vi at akryl kan overdempe platespilleren, noe som resulterer i en veldig tørr lydkarakter.

Kombinasjonen med aluminiumstonearm og tallerken og den tilpassede Pick it PRO Balanced pickupen, sammen med de spesielle føttene, gjør at XA B låter livlig og overbeviser med en dynamisk og detaljert lydsignatur.

Utviklingen av en akryl-platespiller er mer kompleks, men de aksepterte utfordringen igjen. Resultatet er en platespiller som låter og ser fantastisk ut, men som fortsatt er rimelig.

Premium tonearm
XA B platespilleren har en førsteklasses 10″ aluminiumstonearm med en massiv lagerkonstruksjon. Et 4-punkts tonearmlager med ultralav friksjon garanterer presis, stabil og nøyaktig sporing. Vi bruker et tonearmrør i aluminium i stedet for et karbonrør, da aluminium komplementerer lydkarakteristikkene til akryl.

Tonearmbasen i aluminium gir deg ekte audiofile funksjoner. Den lar deg justere både azimuth og vertikal sporingsvinkel (VTA). Å stille inn og eksperimentere med VTA og azimuth er avgjørende for å få ut maksimal ytelse fra din pickup.

Ekte balansert
Den nye Pick it PRO Balanced pickupen er en modifisert versjon av Pick it PRO som gir deg en «True Balanced» signaloverføring. Vi har samarbeidet med Ortofon for å utvikle en balansert kompatibel MM-pickup – den første i sitt slag!

Den store fordelen med en balansert tilkobling er dens evne til å fjerne indusert støy og forstyrrelser. Vårt «True Balanced» kabelutvalg gir deg den perfekte kabelen for å koble platespilleren din til Phono Box S3 B, Phono Box DS3 B eller vår Tube Box DS3 B.

Høykvalitets phonokabel
Gode kabler sikrer at alle detaljer og informasjon i signalet overføres til den dedikerte mottakerenheten. Den medfølgende Connect it Phono E 5P / RCA er en høykvalitets phono-optimalisert kabel. Vi har fokusert på kvalitetskjerne-materialer som en kobberleder for signaloverføring uten tap.

Kraftig dempet aluminiumstallerken
Den tunge 1,7 kg støpte aluminiumstallerkenen blir bearbeidet og presisjonsbalansert i et ekstra trinn for å oppnå en perfekt tallerken. Den tunge tallerkenen har en ring laget av TPE (termoplastisk elastomer) på innsiden som hjelper til med å dempe alle resonanser og dermed minimere wow og flutter.

Den medfølgende Record Puck E gir et ekstra nivå av demping og stabilitet. Record pucker bruker vekt for å sikre at en spillende vinylplate holdes mot tallerkenen på platespilleren. Ved å holde de to sammen vil lydytelsen til platespilleren forbedres, både i timing og dybde av lyden.

Høydejusterbare dempede føtter
Den nye XA B står på tre høydejusterbare dempede føtter for å garantere perfekt stabilitet. Ved å bruke tre føtter kan vi øke stabiliteten på ujevne overflater, fordi en perfekt jevn platespiller er essensiell for ekte high end lyd.

Sofistikert DC/AC-strømgenerator
I alle våre platespillere bruker vi en «billig utseende» svitsjet strømforsyning. Vi gjør dette fordi vi bruker en presisjons DC-drevet AC-generator inne i platespilleren, som driver motoren. Med dette skaper vi en helt ren ny sinusbølge. Dette garanterer svært ren strøm, som resulterer i forbedret hastighetsstabilitet.

Oppgradering for ditt platespillersystem
Ren og stabil strøm er nødvendig for ditt platespillersystem. Den medfølgende strømforsyningen er allerede en god løsning men vi ønsker å gå enda lenger.

Power Box S3 Phono leverer strøm til XA B og også til en Pro-Ject platespillerforforsterker. Dens to utganger er spesifikt konstruert for å drive Pro-Ject platespillere og platespillerforforsterkere. Den sofistikerte DC-filtreringen kan ha en betydelig innvirkning på lydkvaliteten. I tillegg til lydforbedringene tilbyr Power Box S3 Phono også brukerne en enklere kabelløsning.

  • Premium 10” aluminium tonearm
  • Ferdig justert Pick it Pro Balanced pickup
  • Justerbar VTA og Azimuth
  • Adaptiv anti-skating mekanisme
  • Cardan ultralav-friksjons 4-punkt tonearmslager
  • Presisjons 1,7 kg aluminium tallerken med TPE demping
  • 5-pins DIN balansert utgang
  • Connect it Phono 5P -> RCA kabel inkludert
  • Akustisk inert gjennomsiktig akrylchassis
  • DC/AC generator for ren og stabil strøm
  • Hastighetskontroll med elektronisk hastighetsbryter
  • Sub-tallerken med lav 0,001 mm lagertoleranse
  • Rustfri ståltallerken-lager med myk messingforing
  • TPE-dempet motvekt
  • Spesielle TPE-dempede justerbare metallføtter
  • Record Puck E inkludert
  • Håndlaget i Europa

Hastighet: 33, 45 (elektronisk hastighetsendring)
Prinsipp: reimdrift
Hastighetsvariasjon: 33: 0,30% 45: 0,20%
Wow & flutter: 33: 0,13% 45: 0,12%
Tallerken: 300 mm, presstøpt aluminiumstallerken + TPE-demping
Hovedlager: rustfri stål/messing
Tonearm: 10” aluminium
Effektiv armelengde: 254 mm
Effektiv tonearmmasse: 10 g
Inkluderte tilbehør: 15V/0,8A DC strømforsyning, støvdeksel, Connect it E Phono-kabel, filtmatte
Strømforbruk: 4,5 watt maks /< 0,3 watt standby
Dimensjoner: 460 x 130 x 340 mm (B x H x D)
Vekt: 6,3 kg netto / 8 kg bruttovekt