Rotel RAP-1580 er den ideelle hjemmekinoløsningen for de som ikke har plass til flere separate komponenter, men fortsatt ønsker kompromissløs ytelse. Dette er en premium multikanal integrert forsterker med surround som bringer både musikk og filmer til liv. RAP1580 inneholder den nyeste HDMI 2.0a, DTS:X og Dolby Atmos 7.1.4 prosessering. Forsterkeren er en kraftig klasse A/B med 7 x 100 watt i 8 ohm forankret i en massiv Rotel-designet toroidal trafo.

Rotel RAP-1580 benytter Wolfson 24-bit/192kHz digital/analog omformere for alle kanaler. DAC´ene, av meget høy kvalitet, er sammen med ekstremt gode komponenter satt sammen og nøye tunet av Rotels ingeniører i Storbritannia.

Her fins det 8 x HDMI-innganger og 2 x HDMI-utganger som alle støtter 4K. Tre av inngangene pluss utgangene støtter HDCP 2.2. En 7? TFT-skjerm er plassert i frontpanelet for å gi enkel tilgang til alle justeringsmuligheter for lyd og bilde uten at du behøver å skru på TV eller projektor. Dette gjør det ideelt om forsterkeren er plassert et annet sted enn der TV/projektor befinner seg. En mengde ferdige innstilte oppsett er lagt inn  fra fabrikken.

Frontpanelet er også utstyrt med en HDMI-inngang med støtte for 4K “pass-trough”, i tillegg til iOS USB-inngang med 2,1A lading. Bluetooth aptX er også integrert. RAP-1580 har PC-USB-inngang med støtte for opptil 24-bit/192kHz lydfiler. Inngang for MM phono, CD, balansert XLR, Tuner, analog AUX er selvfølgelig også på plass.

Rotel RAP-1580 er enkel å betjene, kraftig og fleksibel. En kompromissløs forsterker enten om man lytter til musikk i stereo eller ser film med surroundlyd.

Rotel startet med produksjon av HiFi i Japan for over 50 år. Siden den gang har de etablert seg som en betydelig produsent av lydprodukter av meget høy kvalitet. Egenproduserte strømforsyninger perfekt tilpasset hvert enkelt produkt og spesielt utvalgte komponenter er noe av det som står bak Rotel sin suksess.