Lydmessig har B28-høyttaleren fordel av systematisk integrerte avstivnings elementer for strukturell stabilisering og reduksjon av kabinettvibrasjoner. Uønsket resonans reduseres deretter vellykket, og øker høyttalerens nøyaktighet. For å eliminere mikrofoniske effekter, som kan ha en negativ innvirkning på frekvensresponsen, er delefilteret også plassert i et eget kammer. De to strømningsoptimaliserte bassrefleksrørene med høy stivhet bruker svært glatte overflater for å gjøre det mulig for B28 å reprodusere de laveste frekvensene med høy nøyaktighet. Ved hjelp av sofistikert, teknisk høykvalitets signalruting og bruk av finkjerne Burmester-kabler, samt store tverrsnitt, kan skadelige overføringstap nesten elimineres.

Med øye for detaljer
B28-høyttaleren er gjenkjennelig som en typisk Burmester allerede fra første øyekast, og bruker karakteristiske designelementer til Burmesters høyttalere.

Diskanthøyttaler
B28-høyttaleren har en AMT-diskant med en fleksibel og like stabil foliemembran som har optimal intern demping. Dette resulterer i bildebehandling og et lydbilde som imponerer med klarhet, gjennomsiktighet og hastighet. I likhet med B38-høyttaleren tillater den relativt smale silhuetten til B28 og den spesielt smale bredden til AMT-enhetene lav horisontal retning med bred spredning.

Mellomtone
B28 bruker drivenheten som allerede er utviklet for B38 – en 17 cm mellomtonedesign med en kraftig drivenhet og stor talespole. Designet tillater en lav delefrekvens til basshøyttaleren, noe som bidrar til en realistisk gjengivelse av stemmer og instrumenter. Den lette, vridningsstive glassfiberkjeglen overfører selv de fineste detaljene på en nyansert og uforvrengt måte.

Lav frekvens
For B28 har Burmester utviklet basshøyttalere etter egne spesifikasjoner, sammen med en veletablert drivenhetsprodusent, som konsekvent er optimalisert for bruk i lavfrekvensområder. På grunn av den lange slaglengden og flytoptimaliserte designen, gir B28 en spesielt bemerkelsesverdig lavfrekvent respons. I tillegg bidrar det til bassresponsen det kraftige magnetsystemet i en posisjon som enkelt kan gjengi selv de største dynamiske forskjellene på en kontrollert og tonalt presis måte.

Prinzip: 3-veis bassrefleks
Vekt: 37 kg
Høyde: 1144 mm
Bredde: 223 mm
Dybde: 433 mm
Nominell lastekapasitet DIN EN 60268-5: 180 W
Følsomhet ved 2,83V/1m: 87 dB
Nominell impedans: 4 Ω
Frekvensområde +/-3 dB: 39 Hz til 31000 Hz
Høyfrekvensomformer: Air Motion Transformator
Mellomtoneomformer: 17 cm med glassfibermembran
Lavfrekvensomformer: 2 x 17 cm med glassfibermembran
Delefrekvenser: 150 Hz / 2400 Hz