Da det var på tide å oppgradere Alexx®, ønsket Daryl Wilson å være følsom for hvor forskning og utvikling hadde brakt Wilson Audio de siste fem årene. Beslutningen ble tatt om at et nytt blikk på Alexx var på sin plass, så Wilson Audios FoU-team henvendte seg til Alexx V som om det var en helt ny høyttaler. De tok elementer som tydelig fungerte i det originale designet og begynte å bruke mylderet av teknologier generert av Wilsons FoU siden fremkomsten av Alexx. Etter store lanseringer av WAMM Master Chronosonic®, Chronosonic XVX®, Sasha DAW® og SabrinaX®, slutter Alexx V seg til en helt spesiell familie av banebrytende høyttalere designet og håndlaget spesielt for både musikkelskere og audiofile.

Den originale Alexx-høyttaleren, lansert i 2016, fikk raskt kritikerroste i hele bransjen. Alexx hadde nytte av flere elementer utviklet i løpet av de fem årene Wilson Audios grunnlegger David A. Wilson, og hans urokkelige R&D-team, brakte liv til hans magnum opus: WAMM Master Chronosonic. Nå, fem år etter den monumentale gjennomføringen av WAMM, bygger Alexx V på den originale Alexxs suksess ved å tilby en fullstendig rekonstruert ytelseskonvolutt uten å øke fotavtrykket i stor grad.

Hver eneste komponent i Alexx V har blitt re-evaluert og betydelig forbedret. Lanseringen av Alexx V representerer en kumulativ tilnærming til høyttalerdesign, noe Wilson Audio har vært standhaftig på å integrere siden den aller første plasseringsmonitoren som Dave bygde for nesten fem tiår siden. Ved å inkludere de nyeste teknologiene, ingeniøreffektiviteten og materialvitenskapen, har Alexx V forbedret den originale Alexx ved å gi, nok en gang, et høyere oppløsningsnivå (både tidsmessig og hørbart).

Alexx V har en helt ny Convergent Synergy Carbon (CSC) diskanthøyttaler, som bygger på en modifisert versjon av den forrige Convergent Synergy-motoren samtidig som den omfatter et enestående og intrikat innovativt bakbølgekammer. Denne karbonfiberdesignen er fullstendig produsert internt ved hjelp av flere 3D-printere. De soniske resultatene av denne diskanthøyttalerens utviklingssyklus har vært intet mindre enn dramatiske. CSC tilbyr langt større og mer lineær høyfrekvent utvidelse samtidig som den gir enestående gjenfinning av omgivelsene og overlegne harmoniske detaljer.

Med mellomtonebåndet administrert av to drivere av ulik størrelse ble det valgt å utnytte de utrolige fremskrittene til Alnico (aluminium, nikkel, kobolt) QuadraMag®-design. Denne 7″-midten ble opprinnelig utviklet for XVX Chronosonic og har en varme, skjønnhet og tekstur som vekker liv til alle elementene i favorittopptakene dine. QuadraMag-driveren kombinerer fire separate magneter, arrangert i en nyskapende kvadraturgeometri, som ytterligere forsterker de delikate forviklingene til den alt-kritiske mellomtone-reproduksjonskvaliteten.

Nominell impedans
4 ohm / minimum 2,0 ohm @ 250 Hz

Følsomhet
92 dB @ 1W @ 1m @ 1k

Frekvensrespons
20 Hz – 32 kHz +/- 3 dB

Drivere
Diskanthøyttaler: 1 tommer, kuppel (2,54 cm)
Kuppelmateriale: Dopet silkestoff

Mellomklasse: 5,75 tommer (14,61 cm)
Kjeglemateriale: Dopet papirmasse

Mellomklasse: 7 tommer (17,78 cm)
Kjeglemateriale: Papirmassekompositt

Basshøyttaler: 10,5 tommer (26,67 cm)
Kjeglemateriale: hardt papirmasse

Basshøyttaler: 12,5 tommer (31,75 cm)
Kjeglemateriale: hardt papirmasse

Dimensjoner
Høyde: 63 5/16 tommer (161 cm) uten pigger
Bredde: 15 3/4 tommer (40,01 cm)
Dybde: 27 29/32 tommer (70,88 cm)

Innkapslingstype-
Diskanthøyttaler (forseglet)
X-materiale

5,75” mellomtone (bakre ventilasjon)
X-Material med S-Material Baffle

7″ mellomtone (bakre ventilasjon)
X-Material med S-Material Baffle

Basshøyttaler (port foran eller bak)
X-Material med V-Material Topplate

Produktvekt-
Vekt per kanal Uncrated
500 lbs (226,80 kg)

Total omtrentlig fraktvekt
1400 lbs (635,03 kg)