Nordosts nye Tyr 2-strømledning drar nytte av den omfattende forskningen som er gjort for å lage Valhalla 2, og utvider derfor deres berømte Norse 2-kabelserie til referanseserien. Ved å bruke Nordosts proprietære Dual Mono-Filament-teknologi, som også finnes i Valhalla 2, er Tyr 2-strømledningen i stand til å oppnå den mest effektive isolasjonsmetoden i bransjen, og sette denne kabelen et steg over sine norrøne brødre og grenser foran konkurranse. Denne kabelen består av 7 sølvbelagte, solide 16 AWG OFC-ledere, som eliminerer trådinteraksjon, hot spots og karbonisering for å sikre optimal ytelse. Bruken av disse lederne tillater også fullstendig materialkonsistens med Norse 2-forbindelser og høyttalerkabler.

I likhet med Heimdall 2 og Frey 2 strømledninger, bruker Tyr 2 strømledning ekstrudert FEP-isolasjon, som er overlegen alle andre materialer når det gjelder lavt signaltap og høy termisk effektivitet. Bruken av FEP i en Dual Mono-Filament-konstruksjon garanterer at strøm overføres mer effektivt, mens kabelens lave motstand holder strømtapet ekstremt lavt.

Til slutt implementerer Tyr 2 Power Cord mekanisk innstilte lengder. Denne teknikken, brukt i Nordosts Norse 2, Reference og Supreme Reference-områder, reduserer intern mikrofoni og høyfrekvent impedansresonans. Fordelene kan høres i begge ender av skalaen – i den rene virkningen som kommer med ekte instrumentell tilstedeværelse og eksplosiv dynamikk, og fargen, teksturen og intimiteten som gir en stemme eller soloinstrument til live. Resultatet er den mest musikalsk sammenhengende og involverende ytelsen du noen gang har hørt fra systemet og opptakene.

Insulation:
Fluorinated Ethylene Propylene (FEP)

Construction:
Mechanically tuned lay, length and Dual Mono-Filament design

Conductors:
7 x 16 AWG

Material:
Silver-plated 99.99999% solid core OFC

DC Resistance:
1.33 Ohms per 1000ft

Velocity of Propagation:
91%

Termination:
US (Nema), EU (Schuko), UK or AUS to IEC-C15 to IEC-C19. Figure 8 IEC-C7 also available