Siden debuten i 2014 har Vertere Reference Tonearm vært den absolutte målestokken og har forenklet utformingen av alle påfølgende Vertere-referanseprodukter. Hver del av Vertere Reference Tonearm er individuelt designet og produsert for å overvinne manglene til eksisterende tonearmer. Hver detalj er omhyggelig konstruert og bidrar til helhetens fortreffelighet. Ytelsen er forbedret til et nivå av oppløsning, klarhet, dynamikk, timing og ren kraft som vanligvis forbindes med levende musikk. Den tredje generasjonen gir ekstra fleksibilitet, brukervennlighet/finjustering og, selvfølgelig, forbedret ytelse.

Hvorfor referanse Tonearm Gen III?

  • Den unike vertikale og horisontale svingbevegelsen er gitt av ikke-roterende fin Kevlar-fiber. Resultatet er det første virkelig «støyfrie» og stikkfrie tonearmlageret.
  • Hovedmotvekten er artikulert i vertikale og horisontale plan gjennom presisjonskulelager. For å sikre nøyaktig sporing selv på forvrengte poster.
  • For ideell stivhet er armrøret og hodeskallet maskinert av solid titan og deretter smeltesveiset for å danne en homogen komponent.
  • Horisontale og vertikale lagre er forskjøvet med 23 mm for å optimalisere sporingsnøyaktighet og informasjonshenting.
  • Anti-skøytekraft påføres med mikron tykk ikke-resonant, friksjonsfri silikonpolymerstrimmel med gradvis magnetisk komponator.
  • Unikt Transit Clamping System tillater sikker transport og holder armen/kassetten trygg og perfekt oppsett. I tillegg sikrer UTCS nøyaktig ytelse etter forsendelse og reinstallasjon. Bruken av klemmen hjelper også med å montere patronen sikkert og presist.
  • Spesialbygget løfte-/senkemekanisme, presisjonskonstruert for å sikre jevn, fast og nøyaktig cueing.

Motvektshylse og tungstenkarbid vektinnsats
Referansetonearmen kommer med en andre tungstenkarbidlastet motvekt for å romme mye tyngre patroner enn standard. Denne tyngre motvekten har også ekstra skruende endestykker for å øke vekten ytterligere om nødvendig.

Belysning LED strømforsyning
Tonearm-cueing-lyset, integrert i hodeskallet, er en velsignelse når du spiller plater, i tillegg til å være et viktig hjelpemiddel når du setter opp en patron.

Lysdiodene drives av den elegante, batteridrevne, støyfrie strømforsyningen som også tillater dimming.

Skiveplate
Når det kommer til oppmerksomhet på detaljer, kommer Vertere-referansetonearmen inn i hver minste detalj.

Fra opplyst antiskate-skive og logoer til den proprietære løfte-/senkemekanismen og monteringsplaten er hver komponent spesialbygget for denne formidable tonearmen.

Horisontal bevegelseslager og søylehylse
Ettersom kassetten sporer platen, må den også bevege tonearmen fra side til side og opp og ned. Den gjør dette for å plassere seg så nært som mulig på middellinjen av sporet. Unnlatelse av å gjøre dette nøyaktig vil resultere i tap og forvrengning av det musikalske signalet kassetten skal trekke ut.

For å hjelpe patronen i denne tungvinte oppgaven, bruker referansetonearmen en unik lagerdesign både i horisontal- og vertikalplanet. Ved å bruke flere hundre mikron tykke Kevlar-tråder får du en stillegående, ultralav friksjonsbevegelse av armen uten stikking.

Titanium hodeskall og armrør
Stiv, lett, ikke-resonant er nøkkelord når det kommer til tonearmrør og hodeskall, og titan er det mest egnede materialet. På referanse-tonearmen er armrøret maskinert ned til bare 0,4 mm i veggtykkelse for å maksimere forholdet mellom stivhet og vekt.

Det skulpturerte hodeskallet blir deretter sikringssveiset til armrøret for å oppføre seg som ett stykke. Denne egenskapen er spesifikk for titan.

Vertere Reference Tonearm Gen III er en ekte toppmoderne komponent som kan transformere ytelsen til avanserte platespillsystemer. Vertere Reference Tonearm er laget for å flytte grensene for analog reproduksjon ved å systematisk adressere alle aspekter av tonearmytelse. Hver enkelt komponent er skreddersydd og er spesielt designet for å komplementere den overordnede filosofien, designet og formålet med Vertere Reference Tonearm.

Den unike lagerdesignen til Vertere reference Tonearm gir en støyfri og en stikkfri drift av tonearmen. Dette oppnås ved å bruke mikrometer tykk metall/polymer laminatfilm som fungerer som lager. Med denne unike konfigurasjonen er det ingen roterende eller glidende komponenter i lagrene. Armrøret og hodeskallet er begge laget av titan og tett toleranse tilpasset hverandre. Titan har en egenskap til å smelte sammen sveiser med så tette toleranser som gjør hodeskallet og røret effektivt i ett stykke. Dette maksimerer forholdet mellom stivhet og vekt og gir optimal støtte for patronen.

Vertere Reference Tonearm har unik delt geometri, hvor armen i vertikal retning har en lengre effektiv lengde enn den i horisontal retning. Denne delte geometrien sikrer at kassetten kan spore svært lave frekvenser kuttet i mono så vel som de høyere stereofrekvensene med absolutt integritet. Motvektsenheten er fullt ledd for å regulere sporvekten når plata er forvrengt – selv med de minste opp- og nedbevegelser av tonearmen. Hver tone spilles med naturtro dynamikk og klarhet.

Intern ledning er en spesialversjon av Vertere Hand-Built Pulse-kabel, i ett kontinuerlig løp fra kassettetikettene til utgangskabelkontakten ved bunnen av tonearmen. Alle kontakter og kontakter er spesiallaget med tre ganger standardtykkelsen til gullbelegg.

Spesiell forsiktighet har blitt tatt for å sørge for at armen skal være enkel å kalibrere og en fryd å bruke. Tonearm-cueing-lyset, integrert i hodeskallet, er en velsignelse når du spiller plater, i tillegg til å være et viktig hjelpemiddel når du setter opp en patron.

Den lyser diskret og behagelig opp platesporene i området rundt pekepennens kontaktpunkt, noe som gjør det enkelt å gjengi plater nøyaktig uten å forstyrre stemningsbelysningen i lytterommet.

Med egen dedikert strømforsyning kan lyset dimmes eller slås av etter eget ønske. Selve løfte-/senkemekanismen er spesialbygget av solid rustfritt stål og er presisjonskonstruert for å sikre jevn, fast og nøyaktig cue.

Når det gjelder kalibrering, er Vertere Reference Tonearm riktig konstruert for å gi fullstendig nøyaktighet og sikkerhet i kassettoppsett.

Nøyaktig innstilling av VTA gjøres enkelt av en finjusteringsskrue som kommer i tillegg til hovedinnstillingen for armsøylehøyde, mens armmonteringen også sørger for finjustering av asimut.

Ytelsen til et platespillsystem som bruker Reference Tonearm vil bli forbedret til et nytt nivå av oppløsning, klarhet, dynamikk, timing og ren kraft som normalt vil være assosiert med levende musikk.