Burmester 909 Mk5 Power Amplifier er den største stereo effektforsterkeren i Burmesters portefølje og en av de kraftigste lydforsterkerne i verden. Dens imponerende størrelse og evnen til ikke bare å spille høyt, men også å formidle de mest intrikate musikalske detaljene har gjort 909 til en referansekomponent over hele verden. Lydjournaler har feiret det i årevis som «den ultimate effektforsterkeren».

Denne effektforsterkeren representerer det beste innen teknisk oppfinnsomhet og tilgjengelige elektroniske komponenter. Med en ekstremt høy dempningsfaktor og evnen til å levere enorme strømmer kontrollerer 909 alle høyttalere uten problemer. Selv høyttalere med svært lav impedans er ingen match for den uflaggbare strømforsyningen til 909. Pulsoverføring er praktisk talt belastningsuavhengig. Den varme og samtidig detaljerte lydsignaturen til 909 imponerer selv de mest krevende audiofile. Dens evne til å kommunisere selv den minste musikalske detalj på et hvilket som helst volumnivå med hvilken som helst høyttaler er uten sidestykke på verdensmarkedet i dag. Mange priser tildelt 909 av internasjonale lydmagasiner har på imponerende vis bekreftet denne unike posisjonen.

Med øye på detaljer
Gjenkjennelig som en typisk Burmester allerede fra første øyekast, gjør 909 MK5 effektforsterkeren bruk av karakteristiske designelementer fra Reference Line.

Design
Det imponerende utseendet til 909 MK5 effektforsterkeren gir form til den underliggende totale forpliktelsen til det høyeste nivået av lydgjengivelse. De massive kjøleribbene med sølvanodiserte finner er et lett gjenkjennelig trekk ved Burmester effektforsterkere. Det samme gjelder deres evne til å projisere den fineste lyden på et hvilket som helst volumnivå uten belastning eller forvrengning. Formen og funksjonen til 909 smelter sammen med en ledende enhet, som fungerer som referansepunkt for alle andre effektforsterkere i Burmesters portefølje, for ikke å snakke om resten av bransjen.

Håndlaget
For å fullføre en 909 effektforsterker kreves en hel rekke monterings- og kvalitetskontrolltrinn i Berlin-fabrikken. Fra håndmonterte kretskort, der hver loddede kobling kontrolleres nøye, og transformatorer av topp kvalitet til datastøttede målestasjoner tar det ca. 100 timer å produsere en 909. Dette er ikke medregnet den syv dager lange innbrenningsperioden og endelig kvalitetskontroll og lyttetester under virkelige forhold. Alt dette er nødvendig for å sikre at kunden får en lydkomponent som er enestående på alle måter.

Vekt: 72 kg (158,7 lbs)
Bredde: 482 mm (19″)
Høyde: 498 mm (19,7″)
Dybde: 482 mm (19″)
Innganger: 1 XLR
Kan kobles til mono drift via monoadaptere: Ja
X-Amp-teknologi: Ja
Bi-Amping via Bi-Amp-adaptere: Ja
Ekstern inngang/utgang: 1/1