Kjennetegnet til Brinkmann RöNT III er en «Rectifier Tube Simulator» laget av Helmut Brinkmann, som han har kalt «BZ34» til ære for GZ34/5AR4-røret som tidligere ble brukt i RöNt II.

Brinkmann BZ34 utfører den samme funksjonen, men uten ytelsesdrift, aldring og eventuell feil som alle vakuumrør er utsatt for. Utgangspunktet for utviklingen av BZ34 var Mullard NOS (New, Old Stock) GZ34-røret som låter best i RöNt II. (Av denne grunn kommer Mullard som standard i RöNt II som følger med Brinkmann Anniversary Edition Balance.) NOS Mullard GZ34-ene er svært sjeldne og svært kostbare, og er derfor ikke gjennomførbare for bruk i en serieproduksjonskomponent. En kompleks krets, BZ34 emulerer funksjonen og lyden til GZ34 NOS Mullard-røret, uten ulempene med slitasje og feil.

BZ34 har ubegrenset levetid, feilfri pålitelighet og ytelse som forblir konsekvent utmerket over flere tiår med bruk. I tråd med Brinkmanns «Future-Proof» designfilosofi, bruker BZ34 den samme Octal Tube Connector som 5AR4/GZ34 likeretterrøret den erstatter, noe som gjør den ettermonterbar til eksisterende RöNt II-enheter. Ved å installere vår BZ34, kan RöNt II-eiere nyte våre nyeste teknologiske fremskritt, og beskytte investeringene deres ved å la eldre enheter nærme seg ytelsen, levetiden, påliteligheten og konsistensen til vår toppmoderne RöNt III, som gir enda større fordeler i alle av disse områdene.

Power consumption
ca. 80 Watts

Output voltage
stabilized to 24 ..25VDC

Output current
0…500mA peak

Life time
more than 10.000 hours

Tubes
2x PL36 , 1x BZ34 tube simulator

Dimensions
180 x 65 (100) x 310 mm (WxHxD) (with granite)

Weight with granite
ca. 12 kg

Scope of delivery
power supply, power cord, granite base