Kerr Acoustic K320S MK3 har et vennlig design som passer i enhver stue. Den beskjedne fronten og dype kabinettsidene gir et elegant uttrykk, men melder også om at dette er høyttalere som mener alvor når det kommer til dynamikk, presis bass og tempo. K320 bruker de samme kvalitetsdriverne som i K300, men det større kabinettet gir muligheter for enda mer følsomhet og presisjon. Flere britiske journalister har lagt sin elsk på disse der den briljerer med sin spretne, oppløste og rause lyd. Kerr Acoustic K320S MK3 har også nylig blitt kåret til gruppetestvinner av Hi-Fi Choice, en høyttaler de også lovpriset allerede i MK1-versjonen! Dette er virkelig en høyttaler for lyd- og musikkentusiasten, men uten å skremme vekk interiøreksperten i hjemmet!

TRANSMISJONSLINJE

Kerr Acoustic K320s er en transmisjonslinjehøyttaler. En transmisjonslinje er en kanal som går fra baksiden av basselementene, som slynges noen ganger inni kabinettet før den kommer ut nederst på fronten av høyttaleren. Denne kanalen forsinker lyden som kommer fra baksiden av bassene, nøyaktig nok til at lydbølgene fasevendes. Når de fasevendte lydbølgene sendes ut nederst på frontplaten, er de 100% i fase med lydbølgene fra fremsiden av basselementene. Baksiden kommer altså i fase med fremsiden, noe som gir en langt mer effektiv bassrespons, og som får små basselementer til å låte langt større.

KABINETTMESTERNE

Det første man legger merke til når man løfter Kerr Acoustics høyttalere ut av transporteskene er det lekre detaljnivået på kabinettene. Dette er britisk håndarbeid på sitt beste og Kerr bruker baltisk bjørkefinér, kjent for sin gode tetthet som utgangspunkt for å oppnå mest mulig rigiditet og støtte for driverne. Slik kryssfinér gir også langt bedre dempe-egenskaper enn kabinetter laget av MDF (Medium Density Fiberboard). En fin bonus: treverket er fremskaffet fra bærekraftig skogdrift! Med kabinetter som er tung på labben og med solid masse, står disse høyttalerne fjellstøtt enten med medfølgende spikes eller IsoAcoustics Gaia høyttalerføtter som både vi og Kerr Acoustic anbefaler.

I stedet for konvensjonelle bassporter bruker Kerr nøye oppmålte transmisjonslinjer for å gi helt fasepresis respons ut av kabinettporten. Og det høres!
Ikke bare går Kerr sine høyttalere dypt med den bassforlengelsen man oppnår, men de har også en uforvrengt og usedvanlig lekker bassrespons. Her er det ingen pukkel og toner som står ut, bassen presenteres eksakt og presist slik det ble spilt inn i studio, med herlig tekstur og rå timing! Den utsøkte mellomtonen byr dessuten på en fabelaktig transparens og innsikt.

EKTE BÅNDDISKANTER

Med et vellykket kabinettdesign økes også kravet til presisjonen fra diskantene. Jes Kerr fant raskt ut at for å oppnå best mulig båndbredde oppover, krevde det en diskant med usedvanlig lav masse og hurtighet. Bånddiskanter var derfor eneste mulige løsning ifølge Kerr.

Membranen i diskanten som er benyttet i både K320 og K300 veier bare 0,027 gram! Samtidig har diskanten mer overflate enn en konvensjonell domediskant og hele 18 ganger lavere masse. Resultatet er en utrolig kjapp transientrespons og luftighet, helt uten å gi lyttetretthet.

SOFISTIKERTE DELEFILTRE

For å få opp effektiviteten på høyttalerne har Jes Kerr brukt ekstra mye tid på delefilterne. Disse er laget for å være sonisk transparente, og skal ikke bringe krevende ekstra last for forsterkere. Her brukes nøye selekterte polypropylen kondensatorer, håndtvinnede luftkjernespoler og karbonfilmmotstander i høyeste kvalitet. Alle komponenter er stresstestet for å tåle mye strøm. Dette gjør disse delefilterne eksepsjonelt gode når det kommer til transienter og lav forvrengning, også når man virkelig presser systemet. Kerrs hovedmål er at delefilterne ikke skal farge lyden av driverne! Delefilterne settes sammen på Kerrs fabrikker, alt for å sikre best mulig ytelse. Delefilterne matches også per par slik de gjør med driverne, slik at Kerr Acoustic oppnår ekstrem matching av hvert høyttalerpar.

LF Driver
165mm Wood-fibre cone with extended linear suspension system and patented symmetrical drive motor design

HF Driver
60mm True Ribbon tweeter with 0.027g diaphragm mass

Response
24Hz – 45kHz

Sensitivity
90dB (2.83V/1m)

Impedance
6 Ohms (nominal)

Crossover
1.95kHz – 2nd order (12dB/ Octave)

Dimensions
H:1020 | W:195 | D:395 mm

Construction
18 / 24mm Baltic Birch plywood transmission-line

Weight
25 kg (per cabinet)

Connections
One pair of 4mm copper 5-way binding posts