Som deres nye inngangshøyttaler, revolusjonerer GryphonEOS 2 ikke bare ytelse i små rom, men gjør det mulig å sette sammen et «Ultra-Luxe» musikksystem til en pris som tidligere var uoppnåelig. Kombiner EOS 2 med en Diablo 333 integrert forsterker og Rosso-kabling for et tilgjengelig supersystem hvis estetiske skjønnhet og stolthet over eierskap bare overgås av dets makeløse musikalitet. EOS 2: bringer lyd fra store systemer til små rom.

Ettersom hver komponent i lydavspillingskjeden er nådeløst forbedret, har lytterommet blitt «The Final Frontier» i jakten på perfekt lyd. Gryphons oppdrag var å utvikle en kompakt, visuelt slående høyttaler spesielt designet for å oppnå full-range High-End-ytelse i små rom som vanligvis er ugjestmilde for ultimat lydytelse.

Vårt svar på denne utfordringen er EOS 2, en toppmoderne høyttaler utviklet fra starten for å bringe toppmoderne lyd til små, akustisk utfordrende rom. For første gang gjør EOS 2 det mulig å oppnå virkelig lyd i verdensklasse i små rom. For urbane folk, beboere i leiligheter og alle hvis budsjett og lydambisjoner overskrider plassbegrensningene, tilbyr EOS 2 den ideelle løsningen på et tidligere uløselig problem.

En av Gryphons historiske styrker har vært vår «systemtilnærming» til HiFi: ved å designe alle ledd i avspillingskjeden, oppnår vi et nivå av systemsynergi som ellers ikke er mulig. Nylig har vi introdusert banebrytende forsterkerteknologi – først med Essence og deretter Apex – og deretter redefinert forforsterkerytelsen med Commander. Gryphons Vanta og Rosso representerer et dramatisk skritt fremover innen kabelmetallurgi, mens våre StandArt-utstyrsstativ løfter lydmøbler til et høyere nivå av både sonikk og estetikk. Nå presenterer vi stolt EOS 2: en revolusjon innen kompakt høyttalerdesign.

EOS leverer innovative løsninger for å levere stor høyttalerlyd i små rom. Først blant disse er EOS’ unike «Stealth»-kabinett, hvis spesialkonstruerte frontplate gjør det mulig for driverne å gi jevn spredning og jevn energiutgang, samt et mer holografisk lydbilde. en effektiv diffusor av stående bølger i rommet – en kraftig fordel i små rom – mens interiøret har blitt kritisk formet for å avgi tilbakebølgeturbulens og kabinettresonans. Gryphons proprietære «Line porting»-teknologi, en ny måte å lede basshøyttalerens bakbølge til portene, sikrer en perfekt vei for lave frekvenser for å gå ut av kabinettet samtidig som den gir effektiv demping av frekvenser over 60-80 Hz-området. Resultatet er sjokkerende rask og ren bassgjengivelse med utgang i rommet til under 30 Hz. Gryphons mandat for å maksimere romkompatibilitet og plasseringsfleksibilitet ga tre ekstra designutfoldelser: EOS 2 er designet for plassering nær veggen, og gir jevn og nøyaktig respons når den plasseres mindre enn 12″ (0,35 meter) fra bakveggen; den kan enten være foran eller bak ved hjelp av avtakbare portplugger; til slutt sørger en tre-posisjons fasebryter for ideell diskantrespons i lytteposisjonen. Til sammen gir disse tre funksjonene uovertruffen allsidighet i høyttalerplassering.

Selv om EOS 2 er Gryphons rimeligste høyttaler, tilbyr den kompromissløse deler og byggekvalitet. Vår proprietære basshøyttaler har en tynn karbonfiberkjegle produsert i henhold til våre spesifikasjoner av verdens ledende produsent av Formel 1-enheter. EOS’ diskanthøyttaler – også en intern, proprietær design – bruker en stor (34 mm) Beryllium-kuppel og resonansfri bakre kabinett for forbedret dynamikk og low-end respons. Håndmontert av de fineste elektriske komponentene, vår PCS (Progressive Curved Slope) crossover maksimerer krafthåndtering og sikrer en sømløs overgang mellom sjåfører. Med 91 dB effektivitet og «stiv» 4 Ohm impedans, gir EOS 2 en enkel belastning for praktisk talt alle høykvalitets effektforsterkere. Det komplekse EOS 2-skapet er lokalt håndlaget til samme høye standarder som fine danske møbler, med hvert skap nøye inspisert av Gryphon Quality Control-teamet. EOS’ elegante, strengede frontgrill, som minner om Gryphons toppmoderne Kodo- og Trident II-høyttalere, kombinerer skjønnhet og førerbeskyttelse med akustisk gjennomsiktighet.

 • EOS 2-kabinettet er designet for å ha flere funksjoner integrert:
 • Frontplaten er designet for å hjelpe sjåførene med å oppnå en jevn spredning uavhengig av frekvens, noe som gir en meget jevn energieffekt, samt et mer stabilt lydbilde.
 • «Stealth» utvendig design fungerer både som en effektiv diffusor av stående bølger i området rundt høyttalerne, men enda viktigere eliminerer det stående bølger og resonanser inne i kabinettet.
 • Internt består den av den nye proprietære Gryphon «Line porting», som er en spesiell måte å «tunneldempe» den bakre lyden av Mid-Woofer mot portene.
 • Dette sikrer en direkte vei for de lave frekvensene for å nå porten, samtidig som det gir en effektiv demping av frekvenser over 60-80 Hz-området, noe som resulterer i en veldig rask og ren bassgjengivelse, uten forstyrrende artefakter fra de øvre frekvensene.
 • Ved å tilby et valg mellom å bruke en bak-ELLER front-port, er EOS 2 veldig fleksibel og vil fungere veldig bra i både små og mellomstore rom.
 • EOS 2 er utstyrt med 2 drivenheter, en 7,5″ (190mm) Mid-Woofer og en 1,34″ (34mm) Large-Dome Beryllium Diskanthøyttaler.
 • Mid-Woofer er utstyrt med en kraftig neodymmagnet som metter jerndelene fullstendig, noe som resulterer i et magnetsystem uten kompresjon. Kjeglen er laget av ren Thin-Ply Carbon fiber, (TPCD), noe som resulterer i en av de stiveste kjeglene som er tilgjengelige i dag, samtidig som den leverer en god indre demping som resulterer i en ren, rask og oppbruddsfri reproduksjon. Denne driveren har ingen egen lyd, derfor den perfekte matchen til Beryllium-diskanten.
 • Impulse-optimaliseringsringen er plassert rett over stemmespolen og styrker dermed båndet mellom kjegle og talespole, noe som resulterer i enestående Impulsreproduksjon samt en ren stempeloppførsel langt utenfor det angitte reproduksjonsområdet.
 • Diskanthøyttaleren har en stor Beryllium Dome, som sikrer uovertruffen dynamisk gjengivelse samtidig som den opprettholder en svært høy båndbredde og ekstremt lav forvrengning. Vi har laget et stort bakkammer implementert med en spesiell demping som øker i trinn, og sikrer både et resonansfritt miljø samt muligheten til å nå ganske lave frekvenser.
 • Vår nøyaktig formede bølgeleder forbedrer spredningen og lineariteten ytterligere.
 • Crossoveren er hjertet i EOS 2-ytelsen. Den unike teknologien håndterer mye mer enn bare separasjon av frekvensene som sendes til hver sjåfør:
 • Progressive Rounded Slope-teknologien skaper roll-off-bakker som starter med en veldig myk roll-off, som sikrer perfekt overlapping og blanding mellom sjåførene. Bakkene blir deretter gradvis brattere, og fjerner effektivt forvrengningen utenfor båndet fra driverne.
 • Crossoveren justerer også faseresponsen til de to driverne ved alle frekvenser (målt fra lytteposisjonen) og reproduserer dermed et naturtro lydbilde i bredde, høyde og dybde.
 • Begge driverne er koblet i positiv polaritet og deres impulsresponser er perfekt justert. Dette betyr at musikalsk timing reproduseres uten utstrykninger eller forskyvninger – og beholder den originale musikaliteten som ble funnet i innspillingen.
 • Type: 2-veis, Lineær fase, gulvstativ
 • Drivere: 1 x 7½” (190 mm) tynnlags karbonfibermembran (TPCD™) med impulsoptimaliseringsring. Produsert etter våre spesifikasjoner av en av verdens ledende produsenter av Formel 1-karbonfiberkomponenter.
 • 1×1,34” (34 mm) Beryllium dome diskanthøyttaler. Trinndempet, resonansfritt kabinett bak.
 • Prinsipp: Linjedempet, foran eller bak skyteport for optimal romintegrasjon.
 • Frekvensrespons: 26 – 40.000 Hz (-3dB).
 • Følsomhet: 89dB 1m 2,83V @1KHz.
 • Impedans: 6Ω nom. / 3,8Ω min. @128Hz
 • Crossover: 2,2 KHz / 1. – 4. orden, progressiv stigende skråningsteknologi
 • Føtter: Justerbare pigger med integrerte dempere (avtakbare)
 • Kapslingsvolum: 1,4 kubikkfot / 40 liter
 • Vekt: 67,4 lbs. / 30,6 kg hver.