Burmester B38 Loudspeaker er toppproduktet i Burmesters suksessrike B-serie. Nært beslektet både visuelt og akustisk, B18, denne større modellen drar nytte av både et elegant design og betydelig økt kapasitet. Det akustiske prinsippet bak dette skaper en lydopplevelse som er mer inspirerende enn noen gang før. Oppskalering av konseptet ga opphav til en mengde muligheter – og disse har blitt utnyttet til fulle. I denne høyttaleren involverer 3-veis prinsippet en basshøyttaler med sideavfyring. Målet med dette er å oppnå et slankt og elegant design, som sømløst kan integreres i en lang rekke bomiljøer, samtidig som den imponerer lytterne med sin impulsive og kraftige bassgjengivelse.

Med øye for detaljer
B38-høyttaleren er gjenkjennelig som en typisk Burmester allerede fra første øyekast, og bruker karakteristiske designelementer til Burmesters-høyttalere.

Design
Når det gjelder puristisk eleganse, er designet rett og slett perfekt. Et eksempel på dette er det skrueløse, integrerte frontpanelet, hvis utseende fremhever den slanke formen til høyttaleren. Dette gjør at det ser mindre teknisk eller mekanisk ut, og mer som et elegant møbel. Utsmykket med høykvalitets matt lakk eller utvalgte finerer, fullfører aluminiumsfronten enhetens forbløffende visuelle effekt.

Tekniske detaljer
Burmester B38-høyttaleren tilbyr to forskjellige alternativer for individuell justering av lydopplevelsen, noe som kan bidra til å redusere rompåvirkninger betydelig. For det første forårsaker en to-trinns bryter på baksiden av huset en bred bass-roll-off på 1-3 dB mellom 150 Hz og 37 Hz. I tillegg til dette kan en sylinder laget av porøst skum, som er helt eller delvis satt inn i bassrefleksrøret, brukes til å påvirke bassresponsen mekanisk og tilpasse den til den romlige situasjonen eller personlig lyttesmak.

Vekt: 51,5 kg
Høyde: 1165 mm
Bredde: 210 mm
Dybde: 460 mm
Nominell lastekapasitet DIN EN 60268-5: 225 W
Følsomhet ved 2,83V/1m: 86 dB
Nominell impedans: 4 Ω
Frekvensområde +/-3 dB: 37 Hz – 33000 Hz
Høyfrekvensomformer: Air Motion Transformator
Mellomtoneomformer: 17 cm med glassfibermembran
Lavfrekvensomformer: 32 cm med sandwich-membran av papir
Delefrekvenser: 150 Hz / 2400 Hz