Genesis Maestro, nå i sin sjette generasjon siden 1994, er den siste iterasjonen av de ærverdige 5-seriens high-end høyttalere.
Fra og med Genesis V i 1994, representerer dette høyttalersystemet sjette generasjon av de ærverdige 5-seriens high-end høyttalere. Det kommer fra ulastelig stamtavle; andre generasjon G500 ble sterkt anbefalt av Stereophile, og mottok en rekke utmerkelser fra hele verden.

Tredje generasjon G501 var kjent for å sette standarder innen bassytelse og musikalsk sammenheng, og den fjerde – G5.2 – ble vist på forsiden av februar 2006-utgaven av Stereophile, mens G5.3 fikk «Best of Year» og «Reference». Klasse»-priser.

Ved å kombinere bedre komponenter med forbedringer i design, konstruksjon og implementering, integreres Genesis Maestro lettere i systemer med forsterkere med lavere effekt.

Mens Genesis Maestro først og fremst er en høyttaler for musikk, ville det ikke flaut å gjøre tjeneste som en del av et hjemmekinoanlegg. Den vil spille til dristige nivåer, og bassresponsen er full og utvidet med den innebygde 500W servokontrollerte bassforsterkeren og fire 8-tommers basselementer i aluminium per kanal. Servo-bassforsterkeren tillater både single-ended og balanserte innganger og utganger for LFE – fordi de fleste hjemmekinoanlegg kun har single-ended utganger.

Genesis Maestro leverer dyptgående kraftig bass og et enormt livaktig lydbilde i en vakker, grasiøs og fysisk diskret form. Det er en høyttaler for hele familien, med en stor sweet spot som vil romme en loveseat for to fordi vi mener at musikk bør nytes med familie og venner. Den leverer all musikk, fra det enkle til det store og komplekse, slik det var tenkt på forestillingen. Genesis Maestro transporterer den musikalske utøveren, enten det er en solist eller et 100-manns orkester, inn i hjemmet ditt for din private nytelse.

Frekvensrespons:
16Hz til 40kHz, +/- 3dB

Følsomhet:
90 dB 1 watt 1 meter

Kontroller:
Diskanthøyttaler (+/- 1,5dB), mellomtonenivå (+/- 1dB) Bassforsterkning og lavpassfrekvens

Inngangsimpedens:
4 ohm (nominell)

HF-transdusere:
To Genesis 1″ ring radiator bånd diskanthøyttalere (1 foran, 1 bak)

Mellomtone svingere:
En Genesis 4,5″ titankjegle

Mellombass-koblinger:
To Genesis 6,5″ aluminiumskjegle (foran og bak)

LF-transdusere:
Fire Genesis 8-tommers ribbede basselementer i aluminium (2 foran, 2 bak)

Servostyrt bassforsterkereffektklasse:
500 watt per side

Dimensjoner:
H 50,5″ x B 13,5″ x D 23,5″

Systemvekt (per side):
Ca. 160 lbs (73 kg)