Fra dette inchoate ønsket begynte Daryl å formulere ideer for sin nye flaggskiphøyttaler. Ideer som igjen lanserte en enestående bølge av forskning og innovasjon innen design- og ingeniørteamet hans, samt tilbakemeldinger fra Wilson Audios produksjonslaug. Fruktene av denne intensiteten har nå kulminert i en ny kategori høyttalere, en som sitter komfortabelt ved siden av farens mesterverk.

Ved utvikling av WAMM krevde den ultrapresise og minuttjusteringen av modulene i tidsdomenet mer tid og ressurser enn noe annet enkeltelement. Etter mer enn ett år med ingeniørtid fullførte Wilson WAMM Master Chronosonic Micrometer-systemet – en mekanisme som muliggjorde den nøyaktige bevegelsen av de kritiske elementene i arrayet. I likhet med WAMM, var målet for XVXs tidsdomene nøyaktighet å nærme seg det teoretiske idealet, med justeringer i to milliondeler av et sekund med større letthet og enkelhet.

Formatet til flaggskiphøyttaleren passer perfekt til Daryl Wilsons holdninger og overbevisning. Han er usedvanlig kompromiss-ugunstig. Å fjerne eventuelle begrensninger for pris eller praktisk funksjon innenfor designligningen føltes befriende for Daryl. Hvis Daryl hadde én fordel faren hans manglet, var det selve WAMM. Noe av teknologien utviklet for WAMM ligger nå i Chronosonic XVX i en enklere form. Mer enn i noen annen tidligere høyttaler, vil Wilson introdusere mer teknologi, funksjoner og produksjonsprosesser i Chronosonic XVX. Bortsett fra selve WAMM, er det ingen annen høyttaler som gjengir musikk så realistisk eller kommuniserer artistenes emosjonelle kraft så veltalende.

Drivere
Basshøyttalere

En 10,5 tommer (26,67 cm)
En 12,5 tommer (31,75 cm)
Mellomområder
To 7 tommer (17,78 cm)
En 4 tommer (10,16 cm)
Diskanthøyttaler
En 1 tommer (2,54 cm)
Diskanthøyttaler som skytes bak
En 1 tommer (2,54 cm)

Innkapslinger og materialer-
Basshøyttalermodul
XLF-port, justerbar bak- eller frontskyting
Mellomtone (7 tommer)
ventilert bak
Mellomtone (4 tommer)
ventilert bak
Diskanthøyttalere
Forseglede kabinetter

Målinger-
Følsomhet
92db @ 1W @ 1 meter @ 1kHz
Nominell impedans
4 ohm / minimum 1,6 ohm @ 326Hz
Minimum forsterket effekt
100 watt per kanal
Frekvensrespons
20Hz – 30kHz +/- 2dB romgjennomsnittlig respons [RAR]

Overordnede dimensjoner
Høyde
73 5/8 tommer (187 cm) uten pigger
Bredde
16 1/2 tommer (42 cm)
Dybde
33 tommer (84 cm)
Systemvekt per kanal
685 lbs (310,71 kg)
Total fraktvekt (ca.)
1695 lb