Siden introduksjonen i august 1980 har 808-forforsterkeren høstet internasjonal anerkjennelse. Nå i sin femte generasjon har den med suksess forsvart sin posisjon som en referansekomponent i høyt ansette lydmagasiner over hele verden. Denne ekstraordinære forforsterkeren har nå vært i produksjon i over 30 år og har fortsatt å bli møtt av sin like med hensyn til lydkvalitet og omfang av funksjoner. Den modulære designen til 808 var revolusjonerende under introduksjonen og har ikke mistet noe av appellen i MK5-versjonen mer enn 25 år senere. På grunnlag av sin originale design har påfølgende generasjoner det siste innen teknologiske innovasjoner innlemmet. Dette har ikke bare holdt dette audiofile instrumentet i forkant av utviklingen, men det har bidratt til å definere nye trender innen musikalsk reproduksjon.

Detaljerte inntrykk av 808
Burmester 808 Mk5 Preamplifier benytter seg av karakteristiske designelementer fra Reference Line og er umiddelbart gjenkjennelig som et typisk Burmester-produkt.

Design
Når den er fullt utstyrt, viser toppen av forforsterkeren et imponerende utvalg av opptil 20 spesielle potensiometre og en rekke vippebrytere på toppen av forkrommede og graverte dekkplater. Dette påpeker den rene ubegrensede brukbarheten til 808 som et kontrollsenter for et lydsystem, enten det er hjemme eller i en profesjonell setting. Tre store dreiehjul for inngangsvalg og voluminnstillinger dominerer fronten i høyglans krom. Disse trappedemperene slår inn alle innstillinger med et positivt og behagelig klikk. Med sin siste generasjons eksterne strømforsyning sementerer Burmester 808 Mk5 Preamplifier sin status som et internasjonalt ikon innen high-end lyd.

Håndlaget
Burmester utviklet opprinnelig 808 ikke bare for å spille musikk, men som et førsteklasses instrument for direkte å sammenligne lyden til forskjellige pickup-systemer. Så fra begynnelsen gikk nytenkning, innovativ konstruksjon og håndvalgte komponenter av høyeste kvalitet inn i denne forforsterkeren. Det har aldri endret seg. Hver 808 MK5 er nøye montert i Berlin-fabrikken. Hver enkelt inngangs- og utgangsmodul er bygget med samme presisjon og må bestå mønstring i en siste flerlags kvalitetskontroll.

Vekt: 22 kg (48,5 lbs)
Bredde: 482 mm (19,1″)
Høyde: 175 mm (6,9″)
Dybde: 385 mm (15″)
Innganger: Maks. 4 XLR / 8 RCA
Inngang phono: Valgfri MM / MC
Hodetelefonkontakt:
Utganger: 2 XLR, 2 RCA, 2 tape ut, (1 XLR, 1 RCA)
Modulspor: Inngang: 6, Utgang: 2
Valgfrie moduler: Phono MC / MM, Line